Kabeldraagsystemen en buis

Universeel kabeldoorvoersysteem

De nieuwe serie KES blokken van CONTA-CLIP zorgen voor een snelle en veilige doorvoer van kabels en leidingen in schakelkasten en machinebehuizingen.

De blokken bieden IP66-bescherming, zonder dat kabels moeten worden vastgezet en / of geborgd.

De met elastomeer omspoten polyamide frames worden op de buitenkant van de schakelkast of behuizing aangebracht en met schroeven bevestigd op een opening van 36 × 112 mm. De blokken hebben een profielhoogte van slechts 14 mm. Voor snelle installatie zonder gereedschap kunnen ze ook worden vastgeklikt. Daarbij blijven de schroefgaten in de schakelkast of behuizing dankzij de elastomeer laag volledig afgedicht.

Voor het doorvoeren van de kabels wordt het buitenste membraan van de KES blok op het aangegeven punt doorboord met een spits gereedschap. De kabels worden daar vervolgens doorheen geduwd. Behalve als doorvoermembraan zorgt de conische gevormde doorvoertule aan de achterkant van het blok voor extra afdichting van de kabels met IP 66 bescherming en een betrouwbare trekontlasting. Het concept biedt plaats aan maximaal 32 kabels per plaat, waarmee men meer kabeldoorvoeringen bereikt op een minimale oppervlakte dan bij conventionele kabelwartels.

De nieuwe blokken worden in 24 varianten op de markt gebracht, voor verschillende hoeveelheden leidingen en kabels van verschillende diameters. De elastische invoeren zijn geschikt voor kabels of pneumatische leidingen met diameters van 3,2 tot 20,5 mm. De geavanceerde IP66-bescherming van het kabeldoorvoersysteem maakt toepassing in ruwe omgevingen mogelijk. KES blokken worden met gladde oppervlakken en afgeronde hoeken geleverd en is (door ECOLAB gecertificeerd) resistent tegen industriële reinigingsproducten en biedt zo alle benodigde hygiënische eigenschappen voor gebruik in de voedings- of de farmaceutische industrie.

Meer artikelen van Conta-Clip Nederland B.V. :

Kabelmanagement programma van Conta-Clip uitgebreid met KES-E


De klassieke kabeldoorvoer voor schakelkasten, behuizingen, machinebouw en panelenbouw wordt al jaren gebruikt naar volle tevredenheid. We zijn met z'n allen gewend geraakt aan deze standaarden. Maar ook op gebied van kabelmanagement en kabeldoorvoer heeft de technologische ontwikkeling niet stil gestaan.

IP66-kabeldoorvoeringen voor alle soorten en maten


De gereedschapsloze KDS en KES kabeldoorvoersystemen maken eenvoudige routing en flexibele aanpassing van kabels en leidingen in behuizingen en schakelkasten mogelijk, inclusief betrouwbare trekontlasting en IP66 bescherming.

Directe Modbus aansluiting op PLC’s


De GSM-PRO2 I/O communicatiemodules van CONTA-CLIP beschikken over een Modbus RTU over RS485 die data-uitwisseling met andere controllers mogelijk maakt. De modules werken als slave en kunnen bijvoorbeeld een PLC voorzien van extra GSM-functionaliteit.

Flensplaat voor optimaal kabelmanagement


Met de KDS-FP flensplaat van CONTA-CLIP komt het bedrijf vooral tegemoet aan de behoeften van producenten van serie- en speciaal machines, die te maken hebben met bekabelings-eisen voor schakelkasten die voortdurend aan verandering onderhevig zijn.

Universeel kabeldoorvoersysteem


De nieuwe serie KES blokken van CONTA-CLIP zorgen voor een snelle en veilige doorvoer van kabels en leidingen in schakelkasten en machinebehuizingen.

Schroefverdeelblokken


Met de nieuwe schroefverdeelblokken SVBKA en SVBA is een potentiaal- en kabelverdeling mogelijk zonder extra benodigdheden in een zéér compacte bouwvorm.

Scherm aansluitbeugel


In een industriële omgeving is het van groot belang dat processen immuun zijn voor EMC-storingen.

Klemmen-accessoires


De SMAG aftak rijgklemmen van Conta-Clip bieden de mogelijkheid om een of twee extra draden aan te sluiten op de SRK rijgklem. Zo is de standaard rijgklem met twee aansluitingen uitgebreid met twee extra aansluitpunten.


Flensplaat voor optimaal kabelmanagement →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: