Installatiemateriaal

Smart Home-ready zonder extra breekwerk of bedrading

Busch-Wächter® 180 flex-bewegingsmelders

Smart Homes winnen in Nederland steeds meer terrein. Zeker nu we vaker thuis zijn en thuis werken. Zo heeft inmiddels de helft van alle Nederlanders een of meerdere Smart Home-producten in huis. Uit datzelfde onderzoek van Multiscope* blijkt dat slimme verlichting en schakelaars met een percentage van 27% van de huishoudens het peloton aanvoeren. De nieuwe serie bewegingsmelders van Busch-Jaeger speelt perfect op deze ontwikkeling in.

Deze Busch-Wächter® 180 flex-bewegingsmelders zijn uniek, want hierbij bepaalt niet de sokkel, maar de afdekking de functionaliteit. Zo transformeer je een simpele lichtschakelaar in een handomdraai tot een slimme bewegingsmelder. En dat zonder extra breekwerk of het aanpassen van de bedrading.

Flexibel inzetbaar

Inspelend op de actuele trends, vormen de nieuwe Busch-Wächter® 180 flex-bewegingsmelders een perfecte eerste stap naar een compleet Smart Home. Ze zijn beschikbaar met basic-, comfort- of multisensoren. Deze schakelen volledig zelfstandig verlichting als het donker is en ze beweging detecteren, maar kunnen ook handmatig bediend worden.

Voor elke omgeving de ideale detectie

Bovendien zijn er twee soorten lenzen beschikbaar: de select- en de multilens. De eerste is geschikt voor gangen of ruimtes waar horizontale detectie voldoende is en hij detecteert bijvoorbeeld ook geen huisdieren in het onderste bereik. De multilens gaat nog een stap verder. Met maar liefst vier detectieniveaus vindt hij zijn toepassing in ruimtes als trappenhuizen. De lens wordt in gangen op 2,2 meter hoogte gemonteerd en is daardoor nog beter beschermd tegen beschadiging en vandalisme.

Overige voordelen

Beide lenzen bieden een groot detectiebereik met een hoek van 180° en een reikwijdte van 12 meter frontaal, en van 5 tot 8 meter van opzij. Dat naast extra veilige en snelle montage, meer ruimte voor kabels en aansluitingen, en toegankelijkheid via de voorkant voor snelle controle bij onderhoud. Bovendien zijn de melders dankzij het compacte en platte ontwerp onopvallend in elk interieur te integreren. Want niet alleen comfort en gemak, maar ook design wordt steeds belangrijker.

Bekijk het hele programma en de mogelijkheden:

https://www.busch-jaeger.nl/product/impuls/busch-wachter-180-flex

* Bron: Smart Home Monitor, Multiscope 2021, http://www.multiscope.nl/persberichten/1-4-miljoen-huishoudens-slim-verlicht/

Meer artikelen van Busch-Jaeger :

Smart Home-ready zonder extra breekwerk of bedrading


Smart Homes winnen in Nederland steeds meer terrein. Zeker nu we vaker thuis zijn en thuis werken. Zo heeft inmiddels de helft van alle Nederlanders een of meerdere Smart Home-producten in huis. Uit datzelfde onderzoek van Multiscope* blijkt dat slimme verlichting en schakelaars met een percentage van 27% van de huishoudens het peloton aanvoeren. De nieuwe serie bewegingsmelders van Busch-Jaeger s

Snel schakelen naar een andere look


Krijgt u van een opdrachtgever het verzoek om de elektra aan te passen? Staat er een verbouwing op het programma? Of gewoon simpelweg een nieuw interieur bij vrienden of familie? Denk dan ook eens aan het vervangen van het schakelmateriaal. Dat is namelijk – net als het verven van de muren – in een handomdraai geregeld. Sneller zelfs nog.

Busch-Jaeger


Domotica én deurcommunicatie via één paneel aansturen? Het Busch-Jaeger IP touch-visualisatiepaneel met zijn overzichtelijke gebruikersinterface biedt de oplossing.

Busch-Jaeger wandcontactdoos met dubbele USB


Er zijn steeds meer smartphones, powerbanks en andere mobiele apparaten in gebruik. Ook steeds meer stationaire apparaten, zoals harde schijven of luidsprekers, moeten regelmatig worden opgeladen. Het is dus logisch dat in wandcontactdozen ook USB-laadpunten worden geïntegreerd. Maar zelfs dat is lang niet altijd voldoende. Daarom heeft Busch-Jaeger nu wandcontactdozen met een dubbele USB in het a

De nieuwe generatie digitale radio


Digitale radio DAB+ is de nieuwe generatie digitale radio. Het werkt onafhankelijk van internet, het zoeken naar zenders is op alfabetische volgorde (en dus niet meer op frequenties), en de signaalontvangst is storingsvrij.


Wisselschakeling met meerdere dimmers →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: