Installatiemateriaal

Omvormers veilig met een dak

Ter verbetering van de brandveiligheid bij PV installaties wordt steeds vaker gekozen voor het dak als locatie voor de PV omvormers.

Omvormers dienen voldoende ventilatiemogelijkheid te hebben en te worden gemonteerd tegen een onbrandbare ondergrond. Door de plaatsing van omvormers op het dak wordt gevaarlijke DC-spanning veilig buiten gehouden. Wanneer er geen mogelijkheid is om buiten te monteren, biedt PVshelter uitkomst. PVshelter draagt bij aan het voldoen aan de noodzakelijke veiligheidseisen. PVshelter bestaat uit een geassembleerde constructie van een bodemraamwerk, montageframe en is voorzien van een dak.

Tevens voorkomt PVshelter storend geluid van de omvormers door de gerecyclede rubberen daksteunen, die de eventuele geluids- of mechanische trillingen absorbeert. Hierdoor wordt ook de dakconstructie beschermd. Met de meegeleverde draadgoot en beugels is de aanleg van bekabeling vereenvoudigd en veilig. PVshelter is verkrijgbaar als een vloerstaande dubbele uitvoering waarbij aan beide zijden kan worden gemonteerd. Deze uitvoering biedt een montageoppervlakte van 150 x 300 cm. Wand/vloer- en wandmodel zijn aan één zijde te monteren op basis van een montageoppervlakte van 150 x 150 cm.

Meer artikelen van Conduct Technical Solutions :

Behuizing voor PV-boxen


Conduct Technical Solutions heeft de PVshelterserie uitgebreid met de PVBoxShelter. Het product is ontwikkeld als montageframe met dak voor kleinere behuizingen zoals een AC-lastscheider of PVbox. Hiermee is een AC-schakelkast of combiner PVbox technisch correct te integreren in de infrastructuur.

PVshelter Core2


De PVshelter Core2 van Conduct Technical Solutions is speciaal (her)ontworpen voor de stringomvormer Sunny Tripower Core2 van SMA Solar Technology. De stringomvormer is uitgevoerd met twaalf 12 MPP-trackers en heeft een maximaal generatorvermogen van 165.000 Wp STC in één behuizing.

Omvormers veilig met een dak


Ter verbetering van de brandveiligheid bij PV installaties wordt steeds vaker gekozen voor het dak als locatie voor de PV omvormers.

Klikbare bevestiging voor draadgoot


RoofSupport CLICK biedt – met de klikbare bevestiging van de draadgoot op de RS daksteun en de klikverbinding tussen de draadgoten – supersnelle montagemogelijkheden.

Conduct kiest!


Na 13 jaar samenwerking heeft Conduct Technical Solutions uit Barendrecht de coöperatie met het Duitse DEHN+SÖHNE beëindigd.

Nieuwe hoofdvestiging


Donderdag 1 november heeft het team van Conduct Technical Solutions de sleutel in ontvangst mogen nemen van het nieuw te openen pand aan de Aalborg 4 te Barendrecht. Op deze locatie zal het hoofdkantoor van Conduct Technical Solutions worden gevestigd, met daarbij een magazijn van 388 m2. Met deze nieuwe locatie – in combinatie met het bestaande magazijn in Drunen – speelt Conduct in op de enorme


De Installateur van de Toekomst in Hardenberg →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: