Installatiemateriaal

Multifunctionele regelaar

In de tot nu toe meest omvangrijke nieuwe release van de Gira G1 is nu ook de regeling van verwarming, klimaatregeling en ventilatie opgenomen. Nieuw is nu de temperatuursensormodule, die direct op de G1 wordt aangesloten. Hiermee kan de ruimtetemperatuur nog exacter en comfortabeler worden geregeld – in de ruimte waarin het apparaat geïnstalleerd is.

Met de knop ‘tijdschakelklok’ kan deze functie ook in de tijd gestuurd worden uitgevoerd. Gekozen kan worden uit de bedrijfsmodi ‘Comfort’, ‘Standby’, ‘Nacht’ en ‘Vorst-/warmtebeveiliging’. De betreffende instelwaarden voor de temperatuur kunnen daarbij afzonderlijk worden aangepast.

Via de functie ‘Kamerthermostaat-neveneenheid’ kunnen de temperaturen in verschillende ruimtes worden aangepast. Door een centrale Gira G1 kunnen maximaal 150 verwarmingscycli met externe ruimtetemperatuurregelaars worden bediend. De Gira G1 zelf kan ook als neveneenheid van een kamerthermostaat fungeren. Met de huidige functie-uitbreiding van de Gira G1 heeft de gebruiker nu ook de airconditioning onder controle, als deze over een KNX interface beschikt. Gewenste ruimtetemperatuur, bedrijfsmodus, ventilatorstand en richting van de luchtstroom kunnen met de Gira G1 worden vastgelegd. Bovendien kunnen maximaal vijf favoriete instellingen worden opgeslagen. Ook het instellen van de temperatuur in een sauna is nu met de Gira G1 mogelijk. Via de thermostaat-neveneenheid kunnen temperaturen in vijf ingestelde bereiken tussen 40 en 110 °C worden gereguleerd.

Naast de uitgebreide HVAC-functie kan de G1 videobeelden weergeven, bijvoorbeeld van IP-camera’s. Zo kan te allen tijde worden bekeken wat er zich in de tuin, bij de garage, bij de voordeur of in het trappenhuis afspeelt. En er zijn ook twee Komfort-functies bijgekomen: Met de Color Picker kan de gewenste lichtkleur van RGB-, RGBW- of TunableWhite-verlichting exact worden ingesteld en worden geselecteerd via een kleurcirkel of een schuifregelaar. De lichtsterkteregeling vindt plaats via de bekende dimmerfunctie. Er kunnen maximaal 5 kleuren worden opgeslagen en direct worden opgeroepen.

Ook de functie audiobesturing is nieuw: Met de Gira G1 kunnen vanaf nu alle audiosystemen met KNX interface worden bestuurd. Zo kan muziek worden gestart en gepauzeerd, geluidssterkte worden geregeld, het systeem worden gedempt, tussen nummers worden overgeschakeld en informatie over de huidige song worden bekeken.
Op het gebied van deurcommunicatie is in combinatie met de TKS IP-Gateway nu ook een interne spraakverbinding tussen meerdere Gira G1’s en met de Gira huisstations beschikbaar.

Meer artikelen van Gira Giersiepen GmbH & Co. KG :

Nieuw schakelaarprogramma


Het nieuwe schakelaarprogramma Gira Studio legt een sterk accent op de wand. Hiermee geeft Gira – bewust en met het oog op actuele trends op het gebied van de interieurvormgeving – een nieuwe interpretatie aan vormen en functies van de lichtschakelaar.

Nieuw productie-, ontwikkelings- en logistiek centrum


Met de ingebruikneming van het nieuwe productie-, ontwikkelings- en logistiek centrum komt voor Gira een eind aan een tijdperk waarin onderdelen van de productie en de logistiek waren ondergebracht in een groot aantal gehuurde gebouwen. Dit leidde ‘niet tot ideale processen’ en tot een ‘complexe interne logistiek’, aldus Dirk Giersiepen, directeur-grootaandeelhouder van Gira Giersiepen GmbH & Co.

Multifunctionele regelaar


In de tot nu toe meest omvangrijke nieuwe release van de Gira G1 is nu ook de regeling van verwarming, klimaatregeling en ventilatie opgenomen. Nieuw is nu de temperatuursensormodule, die direct op de G1 wordt aangesloten. Hiermee kan de ruimtetemperatuur nog exacter en comfortabeler worden geregeld – in de ruimte waarin het apparaat geïnstalleerd is.


Fotovoltaïsche markt van 1000 GW per jaar voorspeld →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: