Verlichting / LED

Lights in Blokzijl sleept nominatie Darc Awards in de wacht

Een negenkoppige jury bestaande uit internationale ontwerpers koos onlangs de shortlist voor de prestigieuze Darc Awards, die dit jaar online zullen worden uitgereikt op 29 April 2021.

Dit jaar zijn er zes verschillende categorieën: ‘Structures’, ‘Places’, ‘Spaces’, ‘Art’, ‘Event’  en ‘Kit’. Lights in Blokzijl sleepte een nominatie in de wacht in de categorie ‘Event’. Het evenement is in goed gezelschap. Andere gomineerden in deze categorie zijn aansprekende events zoals Copenhagen Light Festival, Winter Lights en Lights in Alingsas.


Uniek

De Darc Awards worden gezien als dé internationale prijs in lichtland. Het unieke van deze award is dat de nominatie en de stemmen verdeeld worden door collega ontwerpers, zoals lichtontwerpers, lichtkunstenaars, interieur ontwerpers, interieurarchitecten en architecten.

Lights in Blokzijl, een Internationale lichtontwerpworkshop-week, beleefde in december 2019 zijn debuut. De workshopteams werken onder leiding van internationale workshopheads verspreid over vijf locaties. Deelnemers hebben diverse achtergronden en komen uit de architectuur-, vormgevings-, kunst- en lichtbranche. Het doel van de educatieve ervaring is dat deelnemers in staat zijn een lichtconcept uit te werken tot een tastbaar resultaat. Na afloop van de workshopweek is het evenement vrij toegankelijk voor publiek.

Organisatoren Berry van Egten en Ellen Goulmy zijn enorm trots op de nominatie. “Na jaar 1 al direct deze nominatie ontvangen voelt als een enorme eer! We kunnen niet wachten om weer aan de slag te kunnen met de volgende editie.”

Meer informatie: https://darcawards.com/


Workshop over brand- en rookklassen van kabels →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: