Installatiemateriaal

Koelers met minder koudemiddel

Met zijn nieuwe ‘Blue e chillers’ in de vermogensklasse van 11 tot 25 kW heeft Rittal zijn koeltechniek voor koelers voor de machine- en schakelkastkoeling verder ontwikkeld. Met 40 procent minder koudemiddel leveren de apparaten een belangrijke bijdrage aan een duurzame milieubescherming.

Gebruikers profiteren tegelijkertijd van een nauwkeurige temperatuurregeling, eenvoudiger bediening en montage en nieuwe veiligheidsfuncties. Voorgeconfigureerde en snel uit voorraad leverbare optiepakketten bieden oplossingen voor vrijwel elke eis: bijvoorbeeld voor precisieregelingen, hogere drukvereisten of degelijke outdoortoepassingen in koude zones.

De vloeistofkoeling van vloeistoffen door zogeheten chillers is in veel industriële productieprocessen een van de belangrijkste voorwaarden voor een probleemloze werking. Schakelkasten en vooral gereedschapswerktuigen voor de bewerking van metaal moeten een nauwkeurige temperatuurregeling hebben. Daarnaast is er vraag naar systemen die gebruiks- en montagevriendelijk zijn en maximale veiligheid bieden. Gebruikers accepteren ook geen lange levertijden meer. Technische oplossingen op maat moeten snel uit voorraad en in serie beschikbaar zijn. En ten slotte staan eisen aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds meer in het middelpunt.

Met zijn nieuwe Blue e chillers biedt Rittal een volwaardig pakket oplossingen dat aan deze eisen voldoet. De chillers zijn in de robuuste industriële standaard (IP 44, elektrisch) – naast de Blue e+ chillers met 1,5 tot 6 kW – verkrijgbaar in vier vermogensklassen van 11 tot 25 kW en in de twee behuizingsgrootten 660 x 1265 x 1315 mm of 760 x 1265 x 1515 mm (BHD). Dankzij de micro-channel-technologie en het bijbehorende zeer hoge lamellenrendement van de warmtewisselaars (spuitgietaluminium profiel met kleine kanalen met een doorsnede van ca. 1 mm) hebben de apparaten in totaal 40 procent minder koudemiddel nodig dan voorheen. Omdat de warmtewisselaars van 100 procent aluminium zijn, is galvanische corrosie uitgesloten.

Meer artikelen van Rittal B.V. :

Koelers met minder koudemiddel


Met zijn nieuwe ‘Blue e chillers’ in de vermogensklasse van 11 tot 25 kW heeft Rittal zijn koeltechniek voor koelers voor de machine- en schakelkastkoeling verder ontwikkeld. Met 40 procent minder koudemiddel leveren de apparaten een belangrijke bijdrage aan een duurzame milieubescherming.

Innovation Center vormt ware publieksmagneet


Amper drie jaar na de opening verwelkomde het Rittal Innovation Center in Haiger, Hessen, onlangs zijn 10.000e bezoeker. De grote belangstelling voor live presentaties en trainingen benadrukt de duidelijke vraag naar innovatie in de besturings- en schakelinstallatiebouw. Op een oppervlak van meer dan 1500 vierkante meter presenteren Rittal, Eplan en Cideon de consequente implementatie van Industri

Industrie 4.0 in de praktijk


Het onderwerp Industrie 4.0 – de vierde industriële revolutie; na de stoommachine, de productielijn en automatisering kenmerkt de industrie van de toekomst zich door netwerken – keert steeds weer terug in economische vakbladen en in lokale kranten binnen industriële regio’s. Niet in de laatste plaats omdat de omschakeling van de fabrieken in volle gang is – ook bij Rittal in Haiger (D). Meer dan h

Systeemtechniek voor stroomverdeling


VX25 Ri4Power 185 mm is de systeemtechniek voor de productie van veilige laagspanningsinstallaties of energieverdelers met typegoedkeuring volgens NEN-EN-IEC 61439.


Noodverlichting centraal te regelen in lijnverlichting →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: