Overige

KNX publiceert whitepaper

voor vergroten van bewustwording cyber security

Installaties in gebouwen, zoals gebouwbeheerssystemen, domotica, klimaatregelingen of beveiligingssystemen, zijn steeds vaker met het internet verbonden. De afgelopen jaren is gebleken dat installaties die aan internet zijn gekoppeld, een aantrekkelijk doelwit vormen voor cybercriminelen. KNX Nederland publiceert een whitepaper om de bewustwording over cyber security binnen de installatiemarkt te vergroten.

De whitepaper richt zich op het vergroten van het bewustzijn rondom het onderwerp cyber security. Het document moet ervoor te zorgen dat alle partijen in de installatiemarkt acties kunnen ondernemen om de digitale gevaren te elimineren of te minimaliseren.
 

Geen voorkennis nodig

Lezers van de whitepaper hoeven geen voorkennis te hebben over het onderwerp. Het document bevat een introductie over het fenomeen cyber security maar legt bijvoorbeeld ook uit wat het Internet of Things (IoT) inhoudt en wat smart homes en smart buildings zijn en welke risico’s daaraan zitten. Daarnaast bevat het kennisdocument ook informatie over routers, gateways, een VPN en beveiligde cloudservices en hoe je deze het beste kunt inzetten om een veilige internetverbinding tot stand te brengen.
 

Praktische tips

De whitepaper bevat uiteraard ook praktische adviezen om digitale systemen zo goed mogelijk te beschermen. Zo bevat het document de basisprincipes om het risico op cybercrime te minimaliseren en geeft het mogelijkheden voor fysieke beschermingsmaatregelen voor slimme systemen. De schrijvers van de whitepaper sluiten het inhoudelijke deel van het document af met het advies om elke vorm van automatisering die een koppeling met internet heeft altijd goed te beveiligen. Vraag de leverancier van het systeem hoe dit moet, als je zelf niet de kennis in huis hebt. En investeer in IT-kennis als je van plan bent om woning- en gebouwautomatisering aan het internet te koppelen. Met de handvatten in het kennisdocument wil KNX de uiteenlopende partijen in de installatiemarkt helpen om digitale gevaren voor systemen te minimaliseren.
 
De whitepaper Cyber Security is gratis te downloaden op de portal Smart Inside, bij Documentatie.


Steek- en universele lasklemmen →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: