Duurzame energie

June Dongle vergroot inzicht in energieverbruik

Vanaf 2021 wordt het energieverbruik bij gezinnen in België met een digitale meter apart gemeten én aangerekend. Voor de energie die hun zonnepanelen genereren ontvangen zij geld. Daarbij rekenen de diverse energieleveranciers verschillende tarieven voor het energieverbruik en betalen ze verschillende bedragen voor de opgewekte zonne-energie die ze ‘kopen’ van hun klanten. Het is voor de gebruiker van PV-systemen dus de moeite waard om bij te houden hoeveel energie hij consumeert en produceert, maar ook om energieleveranciers te vergelijken.

Dit is mogelijk met de June Dongle van June Energy. Het gaat hier om toestel dat in een digitale meter is te klikken waarna realtime het verbruik en de teruglevering worden gemeten; zowel in kWh als in euro’s. Daarnaast meet het apparaat de efficiëntie van de zonnepanelen zodat de eigenaar ze eventueel kan bijsturen om ze optimaal te benutten.

Die inzichten worden niet alleen extra belangrijk door het verdwijnen van de terugdraaiende teller, ze zijn ook cruciaal met het oog op de capaciteitstarieven die vanaf 2022 in België worden ingevoerd. Dan zal een deel van het energietarief bepaald worden op basis van de grootste hoeveelheid energie die consumenten op één specifiek moment van de dag verbruiken. De inzichten die June Dongle verzamelt, stellen de gebruiker in staat om zijn verbruik en productie van energie zelf te sturen en zo de energiefactuur te beheersen.

Eigenschappen

  • Realtime inzicht in het energieverbruik
  • 100% onafhankelijk van energieleveranciers
  • Elektriciteit en gasverbruik opvolgen
  • Geen WiFi of internet nodig
  • Voor alle digitale meters in België

www.june.energy.

 


Welk energielabel heeft úw woning? →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: