(Brand)beveiliging en Datacom

Intelligente verkeersbewaking in Bologna

In Bologna worden Wisenet-videobewakingscamera’s gebruikt om een slim verkeersbeheersysteem te creëren. Bologna is de zevende dichtstbevolkte stad van Italië. Het ligt in het centrum van een grootstedelijk gebied met ongeveer een miljoen inwoners met een grote verscheidenheid aan reisbehoeften in een zeer groot gebied.

 

Bologna heeft altijd geïnvesteerd in verkeerscontrole- en bewakingssystemen met als doel het reizen voor haar burgers gemakkelijker en sneller te maken. Een voorbeeld hiervan is een gecentraliseerd verkeerslichtsysteem dat sinds 2013 in gebruik is en heeft bijgedragen aan het verkorten van de reistijden in het stedelijk gebied.

Uitdaging

De stad Bologna wilde investeren in een video-bewakingsoplossing die het mogelijk zou maken 12 toegangspoorten voor voertuigen tot de stad te bewaken om de autoriteiten betrouwbare realtime informatie te verschaffen over de stedelijke mobiliteit.

Het doel was om een hulpmiddel te verschaffen waarmee overheden strategische planningsmaatregelen kunnen nemen en de verkeersbelasting op het wegennet optimaal kunnen herverdelen.

Oplossingen

Na uitgebreid onderzoek, waaronder de evaluatie van een breed scala aan mogelijke oplossingen, is besloten om in totaal 89 Wisenet-camera’s van Hanwha Techwin aan te schaffen.

De geïmplementeerde oplossing bestaat uit camera’s voor het tellen en classificeren van voertuigen en ANPR-camera’s die op strategische poorten zijn geïnstalleerd. De camera’s bewaken beide rijrichtingen om de lokale autoriteiten in staat te stellen de belangrijkste en meest strategische voertuigtoegangsstromen tot de stad te bestuderen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwste generatie Wisenet-camera’s. Door de integratie van hoge beeldkwaliteit en geavanceerde video-algoritmes kunnen ‘intelligente’ camera’s van Wisenet de waarde van videobewaking verhogen door mobiliteit en veiligheid in slimme steden te ondersteunen.

Traffic Data

24 van de geïnstalleerde camera’s zijn Wisenet XNO-6120R/TD-bulletcamera’s waarop Traffic Data is geïnstalleerd, een randtoepassing die is ontwikkeld in samenwerking met Sprinx Technologies en die het verzamelen van statistische gegevens over de voertuigstroom vergemakkelijkt. Door het volgen van de voertuigen die zich in een cameraveld bewegen, is de toepassing in staat om informatie te verstrekken over het aantal voertuigen, de classificatie en de gemiddelde snelheid.

24 van de andere geïnstalleerde camera’s zijn Wisenet XNO-6120R/FNP’s. Deze zijn voorzien van de toepassing Roadway Licence Plate Recognition (kentekenherkenningssysteem) die de meldkamer van de gemeente kan helpen bij het opsporen van illegaal geparkeerde voertuigen en andere verkeersovertredingen. De toepassing kan alle Europese kentekenplaten herkennen en heeft een herkenningsnauwkeurigheid van meer dan 95%, ongeacht de omgevingscondities, zelfs wanneer voertuigen met snelheden tot 150 km/u rijden.

Tot 150 dB

De Wisenet XNO-6120R is een 2 megapixel bulletcamera die HD-beelden kan vastleggen met behulp van een 12 keer optische zoom, digitale beeldstabilisatie met ingebouwde Gyrosensor, een defogfunctie en ingebouwde IR-verlichting. De XNO-6120R maakt deel uit van de Wisenet X-camerareeks en beschikt naar eigen zeggen over het beste Wide Dynamic Range (WDR) ter wereld, dat tot 150 dB presteert om scherpe beelden te produceren van scènes die een uitdagende combinatie van heldere en donkere gebieden bevatten en normaal gesproken resulteren in overbelichte of onderbelichte beelden. De verwerkingskracht van de Wisenet 5-chipset die in de Wisenet X-reeks is opgenomen, biedt de mogelijkheid om video-analyses van derden in de Wisenet 5-chipset uit te voeren voor verschillende toepassingen, zoals kentekenplaatherkenning, het tellen / classificeren van voertuigen en realtime automatische incidentdetectie.

Tot slot worden 41 Wisenet SNP-L6233RH 2 megapixel IR PTZ-domecamera’s 23 x IR geplaatst op belangrijke kruispunten in de stad, zodat de operators in de meldkamer kunnen inzoomen om eventuele incidenten van dichtbij te kunnen zien.

Succes

“We zijn blij met de eenvoudige integratie van de Wisenet-camera’s met ons bestaande videobeheerplatform en onze andere toezichtscontrolesystemen”, aldus Alberto Nuzzo, hoofd van de afdeling Digitale infrastructuur en telecommunicatie van de gemeente Bologna, wanneer hem wordt gevraagd naar het succes van de verkeersbeheeroplossing. “Dankzij de gegevens die worden vastgelegd door de Traffic Data- en ANPR-toepassingen die op de camera’s zijn geïnstalleerd, kunnen we de bestaande verkeersniveaus veel beter te beheren en waardevolle gegevens vastleggen en opslaan voor analyse bij het plannen van de toekomst. Onze meldkameroperators zijn vooral onder de indruk van de uitzonderlijke helderheid van de beelden die door de camera’s worden opgenomen en de mogelijkheden van het systeem voor gegevensanalyse, die hen in staat stellen om nauwkeurig te bekijken wat er aan de hand is en snel de juiste maatregelen te nemen.”

Meer artikelen van Hanwha Techwin :

Nieuwe videorecorders vereenvoudigen analoog naar IP-migratie


De nieuwe Wisenet Pentabrid-videorecorders van Hanwha Techwin zijn ontworpen om de gebruiksduur van bestaande analoge CCTV’s te verlengen en tegelijkertijd een vlotte en kosteneffectieve migratie naar een IP-netwerkgebaseerde videobewakingsoplossing te bieden.

Beelden kosteneffectief weergegeven op en over een videowand


De technologische samenwerking tussen BlueBox Video en Hanwha Techwin betekent dat beelden die zijn vastgelegd door Wisenet Full HD, ultra high definition 4K en 360 graden visoogcamera's nu kosteneffectief kunnen worden weergegeven op en over een videowand, evenals op een pc-beeldscherm.

Thermische camera’s


In tegenstelling tot traditionele camera’s die licht nodig hebben om beelden te zien, nemen thermische camera’s de warmte van objecten op en worden ze niet beïnvloed door extreme omstandigheden, zoals volledige duisternis, ruig weer, fel licht, mist en rook.

Intelligente verkeersbewaking in Bologna


In Bologna worden Wisenet-videobewakingscamera’s gebruikt om een slim verkeersbeheersysteem te creëren. Bologna is de zevende dichtstbevolkte stad van Italië. Het ligt in het centrum van een grootstedelijk gebied met ongeveer een miljoen inwoners met een grote verscheidenheid aan reisbehoeften in een zeer groot gebied.

Flateye IR-domecamera


De nieuwe Wisenet megapixel Flateye IR-domecamera van Hanwha Techwin is ontworpen voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid en waar condensatie kan optreden door temperatuurverschillen. Een belangrijke kenmerk van de Wisenet QNE-8011R- en QNE-8021R-domecamera’s is dat ze elk een plat oppervlak hebben dat op de voorkant van de lens wordt aangebracht in plaats van op de domekap.

Voorgedragen voor de ‘GIT Award’


De Wisenet XNP-6550RH 55x IR PTZ-domecamera is geselecteerd als finalist in de categorie Beveiligingssystemen (VSS) van de ‘GIT SECURITY’ Awards.

Installatie van domecamera eenvoudiger


De nieuwe Wisenet X Plus-IP-netwerkdomecamera’s van Hanwha Techwin kunnen nu sneller worden geïnstalleerd, geconfigureerd en onderhouden.

Radiometrische thermische camera’s met temperatuurmeting


De Wisenet TNO-4030TR, TNO-404040TR en TNO-4041TR kunnen nauwkeurig detecteren of de luchttemperatuur hoger of lager is dan de ingestelde parameters, bijvoorbeeld boven of onder 40 °C. Ze zijn ontworpen om gebieden die kwetsbaar zijn voor branden, zoals olie- en chemische installaties, bouwterreinen en bossen, alsook recycling- en afvalbeheercentra waar spontaan branden kunnen ontstaan, te helpen

Hoekmontagecamera voor beveiligde ruimtes


De nieuwe Wisenet TNV-7010RC 3 megapixel hoekmontagecamera van Hanwha Techwin is ontworpen om te voldoen aan de eisen van politie, gevangenissen en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg waar een zorgplicht geldt om te voorkomen dat gevangenen en patiënten zichzelf schade toebrengen.

Flateye IR-domecamera voor vochtige omgevingen


De nieuwe Wisenet Flateye IR-domecamera zijn ontworpen voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid en waar condensatie kan optreden door temperatuurverschillen.

RVS domecamera’s


De Wisenet X-cameraserie van Hanwha Techwin is verder uitgebreid met de introductie van vier nieuwe RVS domecamera’s volgens de SUS316L-standaard.

2-megapixel netwerkcamera voor positionering


Camera’s uit de Wisenet T-reeks van Hanwha Techwin zijn speciaal ontworpen voor opname van HD-beelden in uitdagende omgevingen.


Een Stap in de groene richting →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: