Installatiemateriaal

Energiezuilen en vloerdozen

Het nieuwe pakket zuilen en mini-zuilen van Legrand bundelt innovatie, montagegemak en esthetiek. Het assortiment omvat een breed aanbod, waarin alle zuilen dankzij ingenieuze accessoires – zoals TV-support, signalisatiepaneel, tafelblad en voet met of zonder wielen, flexibele Ovaline slang – vele nieuwe gebruiksmogelijkheden oplevert.

De zuilen zijn afgewerkt in hedendaags wit, aluminium en zwart, en zijn beschikbaar in een snap-on versie (waar het schakelmateriaal direct kan worden ingeklikt) en een universele versie (voor toepassing van traditionele 80 mm schakelmateriaal). Er zijn zuilen met 1, 2 en 4 compartimenten. De 1 compartiments snap-on versie is de smalste zuil is in de markt, waarin aan 2 kanten schakelmateriaal kan worden gemonteerd. De afmetingen variëren van 0,3 tot 7,8 m. Dankzij het gebruiksvriendelijke Turn & Fix systeem kunnen de zuilen zonder gereedschap eenvoudig worden vastgezet.

Voor iedere werkplek, voor elke situatie is er de juiste zuil. De erg dunne Ovaline-zuilen in geanodiseerd aluminium zijn bijvoorbeeld ideaal om desktop computers te voeden, zonder dat daarvoor schakelmateriaal nodig is. Er is ook een voorbedrade rolzuil; met een dubbele USB-lader, 7 contactdozen (230 V), een tafelblad, een voet met wielen en 4 meter kabel, een aangewezen oplossing voor vergaderruimtes.

Integratie en modulaire toepassing zijn ook de kern van het verhaal bij de nieuwe universele IK-4 vloerdozen. Zowel de vloerdozen standaard met tapijtrand of de verzonken met markeerrand passen in alle vloertypes (beton- of technische vloer) en kunnen naadloos worden gecombineerd met elk type vloerafwerking. Door de aantrekkelijke vormen met diverse afwerkingen maakt dat ze ideaal zijn voor verschillende configuratiemogelijkheden, te voorzien met contactdozen, data of andere aansluittechnieken afhankelijk van de wensen van de gebruiker.

Afhankelijk van de toepassing en de beschikbare hoogte in de vloer kan het schakelmateriaal horizontaal (12, 18 of 24 modules) of verticaal ( 8, 12 of 16 modules) worden geïnstalleerd. De dozen zijn prima te integreren in de bestaande vloersystemen: open vloergoot GVO-7, verzonken vloergoot GVG-5 en Soluflex kabelvoersysteem.

De innovatieve energiezuilen en vloerdozen zijn compatibel met het Mosaïc schakelmateriaal van Legrand. Mosaïc is compact, in diverse kleuren verkrijgbaar (waaronder zwart), klik-in en een ruime keuze uit meer dan 200 functies.

Meer artikelen van Legrand Nederland B.V. :

Glasvezelconnectiviteit


Met de overname van Compose, breidt Legrand haar kennis en expertise uit op het vlak van glasvezelconnectiviteit. Compose is dan ook gespecialiseerd in het domein van glasvezelconnectiviteit in de markt van Telecom en Data Center.

Innovatief productassortiment met toegevoegde waarde


Na een jarenlange, vruchtbare samenwerking hakte Legrand eind vorig jaar de knoop door: het bedrijf nam de Franse start-up Netatmo over. Vandaag de dag maakt Netatmo integraal deel uit van de groep, maar het merk behoudt wel zijn eigenheid. Bovendien wordt het werkterrein van Netatmo uitgebreid. Waar vroeger de focus lag op de eindconsument, wordt nu ook de installateur sterk betrokken bij het Net

Alleen PLUSpunten voor nieuwe P31+ kabelgoot


Legrand blijft als specialist in o.a. kabeldraagsystemen niet stil staan en continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Met de introductie van de P31+ komt er een nog innovatiever en uitgebreider programma van de vertrouwde kabelgoot. De pluspunten van de P31+ zorgen ervoor dat deze voortaan nog sneller en eenvoudiger geïnstalleerd kan worden.

Montagevriendelijk kabelgootsysteem


Het P31+ kabelgootsysteem heeft – ten opzichte van het in 2010 gelanceerde systeem P31 – diverse pluspunten, waardoor de kabelgoten voortaan sneller en gemakkelijker kunnen worden geïnstalleerd. Het nieuwe systeem is uitwisselbaar met de bestaande P31.

Energiezuilen en vloerdozen


Het nieuwe pakket zuilen en mini-zuilen van Legrand bundelt innovatie, montagegemak en esthetiek. Het assortiment omvat een breed aanbod, waarin alle zuilen dankzij ingenieuze accessoires – zoals TV-support, signalisatiepaneel, tafelblad en voet met of zonder wielen, flexibele Ovaline slang – vele nieuwe gebruiksmogelijkheden oplevert.

Kunststof kabelgoot voor datacenters


De Fiber Raceway is de nieuwe kunststof kabelgoot voor toepassing in datacenters.

Aan- en afwezigheidssensoren


Om installatietijd te besparen in grotere ruimtes communiceren de An-10 sensoren van Legrand onderling via RF (Hybrit Mesh) en creëren zo Lighting Management.

Samen circulaire oplossingen ontwikkelen


Legrand, ABB en Technische Unie zijn samen met BlueCity en ENGIE de uitdaging aangegaan om binnen 150 dagen twee nieuwe circulaire producten en / of diensten te ontwikkelen. Deze kunnen binnen één à twee jaar op de markt komen. Waar nu ketenpartners vaak de kaarten nog dicht tegen de borst houden wordt er nu actief samengewerkt om dit ambitieuze doel te kunnen bereiken.

Herinschakelen op afstand


Stop & Go Connected is een nieuw product binnen Eliot, het IoT-programma voor geconnecteerde elektrische apparaten van Legrand. Dit modulaire product is een herinschakelaar die is gekoppeld aan een aardlekschakelaar of aardlekautomaat in de woning.


Smart Managed Switches →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: