(Brand)beveiliging en Datacom

Energieslimme UPS

Met een efficiëntie van 97,6 procent biedt de nieuwe UPS (Uninterruptible Power Supply) DPA 250 S4 van ABB maar liefst 30 procent minder vermogensverlies.

De DPA 250 S4 is opgebouwd rondom ABB’s decentrale parallelle architectuur (DPA) en bestrijkt een vermogensrange van 50 tot 1500 kW. Eén DPA 250 S4 250 kW-kast biedt ruimte voor maximaal zes 50 kW-modules voor 250 kW N+1 redundant vermogen. Tot maximaal zes 250 kW-kasten (max. 30 modules) kunnen vervolgens nog parallel worden geschakeld voor een vermogen van 1500 kW. Dankzij de veilige ring-buscommunicatie worden storingen in het systeem voorkomen.

De DPA 250 S4 is een volledig schaalbaar en eenvoudig te onderhouden UPS met minimale downtime en een hoge energie-efficiëntie. Daarnaast garandeert de ‘dual conversion mode’ een absoluut storings- en schommelingsvrij vermogen voor kritische toepassingen. De transformatorloze IGBT-converters (Insulated Gate Bipolare Transistor) met drielaags topologie zorgen voor een geringer gewicht, lagere koelvereisten en een energie-efficiënte werking. De DPA 250 S4 biedt een module-efficiëntie van 97,6 procent en een systeemefficiëntie van 97,4 procent. Daarmee is het nieuwe UPS-systeem naar eigen zeggen niet alleen marktleidend maar vormt het ook de standaard voor toekomstige ontwikkelingen op dit gebied.

Met het afnemende aanbod aan geschoolde professionals en de dalende operationele marges neemt het belang van energie-efficiëntie in rap tempo toe. De DPA 250 S4 biedt klanten de mogelijkheid om aan al deze uitdagingen tegemoet te komen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of het risico te lopen dat de voeding van kritische toepassingen uitvalt.

Waar een traditionele UPS zeer inefficiënt is bij geringe belasting, schakelt ABB’s Xtra VFI-mode de UPS over op ‘lean-power’. Het aantal gebruikte modules wordt daarbij geoptimaliseerd voor de last. Bij het inschakelen van meerdere lasten worden automatisch meerdere modules ingeschakeld op online-mode. In Xtra VFI-mode wisselt het aantal actieve modules elkaar af zodat veroudering van de modules zo gelijkmatig mogelijk verloopt.
Met slimme en veilige voedingsaansluitingen kunnen de DPA 250 S4 modules online, onder spanning worden bijgeplaatst en verwijderd. Andere modules in het systeem nemen daarbij de voeding voor de last over. Dat versnelt en vereenvoudigt het onderhoud.

Meer artikelen van ABB b.v. Low Voltage Products :

Naadloze integratie van E- en W-installaties


De Cylon HVAC Smart Building Solutions van ABB omvatten merkonafhankelijke oplossingen waarmee E- en W-installaties in gebouwen zijn te integreren.

Verdelers en behuizingen voor buitenopstellingen


De MISTRAL65-range verdelers van ABB zijn uitgebreid met de supersterke MISTRAL65H serie, die uitvoerig is getest in zware omstandigheden en bestand is tegen zout, stof en uv-stralen.

Brandwerende centraaldoos


In aanvulling op de CHP60 centraaldoos voor holle plafonds introduceert ABB een brandwerende uitvoering van de centraaldoos. Deze CHP60 BW biedt een professionele oplossing om plafonds met houten rachelwerk of metal stud profielen in woningbouw- en utiliteitsprojecten aan de brandwerende eisen te laten voldoen. Voor de doos is een insert, type CD/RVK ILD , leverbaar waarmee de ruimte onder het pla

Bewoners Hoog Dalem starten een lokale energiemarkt


Op een zonovergoten dag groeten de buren in de wijk Hoog Dalem elkaar extra hartelijk, want dan wordt er veel energie opgewekt én door de wijkbewoners gebruikt. En dat stemt hen vrolijk! Sinds kort is een aantal (momenteel 15) huizen in de wijk ingericht met slimme apparatuur die actief stuurt op de zelfopgewekte energie en het energieverbruik. Door energie onderling uit te wisselen probeert men m

Centraaldoos voor holle plafonds


De nieuwe centraaldoos CHP60 van ABB leent zich voor toepassing in plafonds met houten rachelwerk of metal stud profielen in woningbouw- en utiliteitsprojecten, is vervaardigd van kunststof en is standaard halogeenvrij. Met zijn afneembare deksel is de centraaldoos bij uitstek geschikt voor de steeds populairder wordende prefab-installaties die stekerbaar worden uitgevoerd. Daarnaast leent de nieu

‘Push-in’-kabelwartel


Met de nieuwste kabelwartel Quick-Connect is een corrosiebestendige kabelwartel van nylon uit één stuk, geschikt voor niet-gewapende en draagbare kabelsoorten en kabels voor kabelgoten.

Noodverlichting in 24 Volt


De Evago-serie noodverlichting van VanLien is aangevuld met 24 Volt-armaturen. Er zijn varianten voor inbouw en opbouw en in zowel een vierkant als rond design.

Meterkastaansluitdoos voor gietbouw


De nieuwe meterkastaansluitdoos PMK80 van ABB maakt stekerbaar installeren in tunnel- en gietbouwprojecten mogelijk. In de PMK80-doos kunnen drie GST18 chassisdelen worden geplaatst (1 x 3-polig en 2 x 3-, 4- of 5-polig). In combinatie met voorbedrade flexibele buis kunnen deze al vóór het gieten van het beton worden aangesloten.

Vermogensschakelaars voor optimaal energie beheer


ABB heeft het programma gesloten vermogensschakelaars uitgebreid met de nieuwe Tmax XT die hogere prestaties en beveiliging combineert met meting en connectiviteit.

Energieslimme UPS


Met een efficiëntie van 97,6 procent biedt de nieuwe UPS (Uninterruptible Power Supply) DPA 250 S4 van ABB maar liefst 30 procent minder vermogensverlies.

Veelzijdige vluchtrouteverlichting


Het nieuwste led-verlichtingssysteem Lutia van ABB VanLien, is een robuuste lijn die is getest voor het leveren van prestaties in buitenomstandigheden.

Digitalisering in de industriële sector


Nu steeds meer aspecten van energie, industrie en infrastructuur worden verbonden, is digitalisering in de industriële sector essentieel om competitief te blijven. Het is tijd voor transformatie. Maar hoe dan? ABB deelt deze maand haar kennis tijdens de ABB Ability Tour.

Robuuste behuizing als explosie-bestendige vluchtrouteverlichting


De XION is een robuust armatuur die tegelijkertijd dient als vluchtrouteverlichting en -aanduiding.

28 miljardste Ty-Rap geproduceerd


In 1958 werd de kabelbinder uitgevonden om kabels in vliegtuigen te bundelen. Sindsdien zijn de binders zo ver als Mars gevlogen. Ze zijn niet allemaal geteld, maar dat ABB in 2018 haar 28 miljardste Ty-Rap kabelbinder zal produceren, is redelijk zeker.

hoofdafbeelding

Brandwerende lucht- en geluiddichte uitvoering dubbele hollewanddoos


Met nieuwe uitvoeringen van de dubbele hollewanddoos HW252-F speelt ABB actief in op de toenemende vraag naar brandwerende en lucht- en geluiddichte oplossingen voor de bouw. De nieuwe uitvoeringen bieden net als de standaard dubbele hollewanddozen veel installatiegemak en -snelheid.

hoofdafbeelding

Automatische omschakelaar voor Critical Power toepassingen


Met TruONE introduceert ABB een automatische omschakelaar met connectiviteits- en monitoringfuncties voor Critical Power toepassingen. Door alles onder te brengen in één module, inclusief een geïntegreerde controller met afneembaar gebruikersinterface (HMI) zorgt TruONE ervoor dat het installeren van automatische omschakelaars sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder verloopt.


LiDAR sensoren voor velddetectie →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: