(Brand)beveiliging en Datacom

Diamantmuseum DIVA in Antwerpen goed bewaakt

Diamantmuseum DIVA in Antwerpen goed bewaakt

Het cameratoezicht in en rondom het nieuwe diamantmuseum DIVA in Antwerpen wordt uitgevoerd met een hoge resolutie IP-video-oplossing van Mobotix. Ruim honderd binnen- en buitencamera’s observeren en bewaken alle expositiezalen, toegangszones, de museumshop en omgeving van het museumgebouw. DIVA heeft gekozen voor Mobotix omdat de geadviseerde oplossing het beste voldeed aan alle eisen voor de aanbesteding van het project.

Het begin mei 2018 geopende DIVA diamantmuseum in het centrum van Antwerpen toont in zes thematische zalen een unieke collectie diamanten en ook zilveren en gouden objecten. Dragers van schitterende verhalen over 500-jaar Antwerpse geschiedenis en de resultaten van bijzonder vakmanschap. Als onderdeel van de renovatie van het historische DIVA-gebouw zijn diverse beveiligingssystemen geïnstalleerd, waaronder de Mobotix-camera’s. Deze oplossing is geadviseerd door De Maerteleire uit Merelbeke.

Belangrijke redenen voor het selecteren van Mobotix waren de toekomstbestendigheid en kwaliteit van de camera’s en op open standaarden gebaseerde videomanagementsoftware. Dankzij het decentrale concept en modulaire opbouw van de camera’s heeft DIVA vergaande flexibiliteit voor alle toepassingen en het integreren met andere beveiligingssystemen.

Meer artikelen van Mobotix AG :

Diamantmuseum DIVA in Antwerpen goed bewaakt


Het cameratoezicht in en rondom het nieuwe diamantmuseum DIVA in Antwerpen wordt uitgevoerd met een hoge resolutie IP-video-oplossing van Mobotix. Ruim honderd binnen- en buitencamera’s observeren en bewaken alle expositiezalen, toegangszones, de museumshop en omgeving van het museumgebouw. DIVA heeft gekozen voor Mobotix omdat de geadviseerde oplossing het beste voldeed aan alle eisen voor de aan


Amsterdam start bouw van energieneutraal archiefdepot →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: