Laatste nieuws

featured Image
Industriële componenten

Miniatuurbenaderingsschakelaars

De serie miniatuur naderingsschakelaars uit de IMM-serie van Sick is uitgebreid met een aantal nieuwe varianten. De schakelaars waren al geschikt voor toepassingen met een beperkte installatieruimte maar zijn nu ook beschikbaar met een ultrakorte behuizing van 12 mm.

featured Image
Industriële componenten

Output relais

Speciaal voor het schakelen van inductieve lasten biedt Vierpool output relais van Delcon. Deze componenten zijn speciaal ontwikkeld voor het schakelen van inductieve lasten tot 3A zonder dat er rekening moet worden gehouden met derating.

Al ons nieuws op een rij

Nieuwe ‘Handreiking energieopslag en netinpassing’ vol praktische tips


De gratis te raadplegen ‘Handreiking energieopslag en netinpassing’ staat vol praktische tips rond dat thema. De Handreiking is vanaf nu beschikbaar via ISSO Open, en daarnaast wordt het een bijlage bij het – binnenkort beschikbare - vernieuwde Handboek Zonne-energie.

KNX Internationale marktstudie


KNX blijft verreweg de meest populaire technische standaard voor huis- en gebouwautomatisering in vergelijking met andere communicatieprotocollen. Dat is het hoofdresultaat van een branche-enquête, uitgevoerd door het vakblad Hiddenwires.

NK ‘elektrotechnicus gebouwen’


Boaz Poppeliers uit Nijmegen mag zich dit jaar Nederlands kampioen ‘elektrotechnicus gebouwen’ noemen. Dylan Pittens uit Eindhoven pakte zilver en de derde plaats was voor Apeldoorner Walter Smienk.

Slimme technologie is er, maar wie installeert het?


Als het om de klimaatdoelstellingen gaat dreigt een doemscenario: technisch zijn de middelen er om de doelstellingen te behalen. De ontwikkeling van allerlei flexibele en doelmatige technieken en producten loopt op schema. Maar zijn er straks voldoende vakmensen om al die slimme technologie en apparatuur te installeren? De ET-branche heeft te maken met een overschot aan werk en een schreeuwend tek