Overige

90-jarig bestaan uitgebreid gevierd

Technisch dienstverlener Leertouwer uit Barneveld bestaat 90 jaar. Dat werd vorige week uitgebreid gevierd met medewerkers, relaties én met de technici van de toekomst.

Van links naar Dick Brunekreeft en Piet Groenheijde met hun echtgenoten. Zij zijn 40 jaar in dienst. Daarnaast
staan de jubilarissen die 25 jaar bij Leertouwer werken; Rein van Doornik en Bert van Veen met zijn vrouw.

 

“We willen kinderen uit de regio graag enthousiast maken voor techniek en daarom organiseerden we woensdagmiddag het Kids Tech Festival.” aldus directeur René van der Boon. Er was enorme belangstelling, en daardoor waren de 250 beschikbare plaatsen binnen 3 dagen vergeven. In en rondom het pand van Leertouwer konden de kinderen 12 toffe techniek workshops doen. Leertouwer werkte samen met organisaties zoals OTIB en Mad Science en ook met leveranciers als Technische Unie, Oosterberg en Solar. De kinderen konden 3D prints maken, VR ontdekken, knipperende buttons solderen, aan werkbankjes allerlei technische handelingen verrichten, leuke dingen maken van installatiemateriaal zoals een tafellampje, zenuwspiraal of raceauto. Ook waren er funstations met statische elektriciteit, slijm maken en droogijs. Na afloop kregen de jonge technici een diploma en een goodiebag mee naar huis. Van der Boon: “Ons doel hebben we zeker bereikt, want de kinderen vonden het fantastisch!”

Op maandagmorgen werd goed gestart met een ontbijt met alle medewerkers in een grote festivaltent naast het kantoor.

 

Ontbijt met modeshow

Twee dagen eerder werd de week op maandagmorgen goed gestart met een ontbijt met alle medewerkers in een grote festivaltent naast het kantoor. Hoogtepunt was een ludieke modeshow waar de nieuwe bedrijfskleding van Leertouwer voor het eerst werd getoond. “We hebben gekozen voor een eigen ontwerp, waardoor Leertouwer technici altijd goed herkenbaar zijn. Ons doel was kleding maken die medewerkers graag aantrekken omdat het comfortabel zit én er gaaf uit ziet.”

Op maandagmorgen werd goed gestart met een ontbijt met alle medewerkers in een grote festivaltent naast het kantoor.

 

90 jaar rijke historie

Op donderdag 4 april kwam het verleden en de toekomst aan bod voor alle relaties van Leertouwer. In een bomvolle festivaltent vertelde René van der Boon hoe het familiebedrijf startte in 1929 en hoe innovatie, vakmanschap en geloof als rode draad door de historie van het bedrijf lopen. Gastspreker Ruud Veltenaar nam de gasten vervolgens op inspirerende wijze mee naar de mogelijkheden die techniek in de toekomst biedt.

De presentatie van de nieuwe bedrijfskleding.

 

De presentatie van de nieuwe bedrijfskleding.

Jubilarissen

Een aantal jubilerende medewerkers heeft een aanzienlijk deel van de 90 jaar Leertouwer meegemaakt. Op vrijdag 5 april was het toneel in de festivaltent voor die jubilarissen. Dick Brunekreeft en Piet Groenheijde zijn 40 jaar in dienst. Rein van Doornik en Bert van Veen werken 25 jaar bij Leertouwer. Maar liefst negen medewerkers stonden in de spotlights omdat zij 12,5 jaar bij de zaak zijn.

Van der Boon: “Wij kijken terug op een prachtige feestweek met zoveel mensen die ons bedrijf een warm hart toedragen. Ik ben trots op onze mensen en wat we bereikt hebben. Met veel vertrouwen gaan we op naar de 100 jaar!”

Meer artikelen van Leertouwer :

hoofdafbeelding

Leertouwer eert jubilaris: Gert Ploeg 50 jaar in dienst


“Een unicum, dit is nog nooit voorgekomen in de historie van ons bedrijf” vertelt directeur René van der Boon van Leertouwer. Afgelopen maandag zetten de collega’s van Leertouwer Gert Ploeg in het zonnetje. Op 17 augustus 1970 startte hij met zijn werkzaamheden als elektromonteur.

90-jarig bestaan uitgebreid gevierd


Technisch dienstverlener Leertouwer uit Barneveld bestaat 90 jaar. Dat werd vorige week uitgebreid gevierd met medewerkers, relaties én met de technici van de toekomst.


Rabobank Innovation Challenge 2019 voor GOOEE →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: