Duurzame energie

Zonne-energie installatie aansluiten zonder hakken en breken

Zonne-energie installatie aansluiten zonder hakken en breken met de SEP PV-verdelers.

Nederland behoort tot de grootste en snelst groeiende zonne-energie markten van Europa. Een PV installatie op het dak vereist in veel gevallen een uitbreiding van de groepenkast (meterkast).

Bij het monteren van een zonne-energie-installatie is een vrije stroomleiding noodzakelijk. Een PV omvormer moet op een aparte groep worden aangesloten. Vaak is deze in een woning niet meer beschikbaar en is het aanleggen van een nieuwe leiding en kabel een onverwachte bijkomstigheid, gepaard met extra kosten en tijd.

Met een SEP PV verdeler uit de SUNA serie kan de installateur op gemakkelijke wijze deze monteren zonder hak- of breekwerk. Met het installeren van de geschikte PV-verdeler, afhankelijk van het type PV omvormer, kan men op een veilige manier zonnepanelen en andere apparaten als een wasmachine en of droger aansluiten in de bestaande woning. (De SEP SUNA serie bestaat standaard uit 15 types)

De SEP SUNA verdeler is gemaakt t.b.v. kleinere PV huisinstallaties. Door gebruik te maken van de nieuwe technieken zijn de verdelers ook klein van stuk. De verdelers zijn standaard voorzien van een hoofdschakelaar 2 polig en een aardlekautomaat B 16A 30mA t.b.v. de wandcontactdozen (1 of 2 stuks). Voor de omvormerbeveiliging kan men kiezen uit een beveiliging met installatieautomaat of aardlekautomaat met of zonder kWh-meting. Standaard wordt deze geleverd met 2 wartels M20. De SUNA PV verdelers zijn gebouwd volgens de NEN1010 en NPR5310 blad 65.

Meer artikelen van Schotman Elektro BV :

SEP EUROPE lanceert nieuwe serie aardlekautomaten onder de naam RCM4


Aardlekautomaat RCM4 serie is de nieuwste uitbreiding van SEP Europe. De moderne aardlekautomaten van SEP Europe, zijn ontwikkeld voor optimale bescherming van personen en materieel ter voorkoming van lekstromen, overbelasting en kortsluiting.

De RCM4 serie is de nieuwste uitbreiding van SEP Europe


De moderne aardlekautomaten van SEP Europe, zijn ontwikkeld voor optimale bescherming van personen en materieel ter voorkoming van lekstromen, overbelasting en kortsluiting. Deze 3-fase aardlekautomaten met Kema Keur, ook wel aangeduid als kracht-aardlekautomaten zijn leverbaar in diverse varianten. Het voordeel van een aardlekautomaat is dat deze enkel datgene uitschakelt wat er achter zit. Daarn

De SEP RCE1 serie aardlekautomaten zijn slechts 18 mm breed.


Door de compacte bouwvorm van slechts 18 mm bespaart de installateur installatietijd, ruimte en geld.

Zonne-energie installatie aansluiten zonder hakken en breken


Nederland behoort tot de grootste en snelst groeiende zonne-energie markten van Europa. Een PV installatie op het dak vereist in veel gevallen een uitbreiding van de groepenkast (meterkast).

Aansluitmaterialen


Als Europees distributeur van SEP en GACIA heeft Schotman Elektro haar bestaande assortiment uitgebreid met onder andere modulaire componenten en verschillende aansluitmaterialen die de installatie van groepenverdelers vereenvoudigen


EU-verkiezingsdebat Energie en Klimaat →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager