Industriële componenten

Signaalzuilen

De nieuwe Murrelektronik-signaalzuilen uit de serie Modlight Pro kunnen naar individuele behoefte worden samengesteld uit maximaal vijf kleurelementen.

Behalve in de kleuren rood en groen zijn ze ook verkrijgbaar in geel, blauw en transparant. De veelvuldig gebruikte kleurencombinaties van de Modlight Pro zijn ook als compleet gemonteerde signaalzuilen verkrijgbaar. Met een extra buzzermodule – de geluidssterkte hiervan is variabel regelbaar tot een maximum van 90 dB – is het signaal in alle richtingen ook goed te horen.

Dankzij ledtechnologie is het vervangen van gloeilampen niet nodig. De leds hebben een levensduur van minimaal 40.000 uur op volle lichtsterkte. Ook daarna neemt de intensiteit maar in geringe mate af, wat voor het menselijk oog nauwelijks waarneembaar is. Dat betekent dat de zuilen tijdens de gehele bedrijfsduur van een machine volledig onderhoudsvrij zijn. De groepering van het reflectiesysteem is in vergelijking met het vorige model verder geoptimaliseerd.

De serie Modlight Pro-signaalzuilen zijn inzetbaar voor signaalweergave volgens bijvoorbeeld de voorschriften van de veiligheidsnorm voor machines IEC 60204-1. Dankzij de gesloten bouwstijl zijn de Modlight Pro-signaalzuilen hermetisch water- en stofdicht, overeenkomstig de veiligheidsnorm IP65.

De zuilen met een diameter van 50 of 70 millimeter zijn verkrijgbaar met een insteekbare M12-aansluiting. De kleurelementen worden met een bajonetaansluiting – zonder benodigd gereedschap – met elkaar verbonden. De praktische aansluitklemmen zijn kleurgecodeerd en komen overeen met de kleur van het verlichtingselement. Dit vermindert de kans op een foutieve montage. Een bijzondere optie is de magneetvoet. Daarmee zijn de zuilen niet alleen eenvoudig te monteren, maar ook snel te demonteren, bijvoorbeeld om ze te vervoeren. Dankzij het gladde oppervlak rondom zijn de zuilen eenvoudig te reinigen.

Meer artikelen van Murrelektronik B.V. :

Signaalzuilen


De nieuwe Murrelektronik-signaalzuilen uit de serie Modlight Pro kunnen naar individuele behoefte worden samengesteld uit maximaal vijf kleurelementen.


Meeste energie per m2 →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager