Installatiemateriaal

Semi-geautomatiseerde aderverwerking

In de industriële schakelkastbouw wordt een groot deel van de werkstappen nog steeds handmatig uitgevoerd. Phoenix Contact meende dat dit anders kan en komt met het ondersteunende systeem Wire Assist uit de productfamilie ClipX.

Het software-ondersteunde systeem leidt de gebruiker door het proces van semi-geautomatiseerde aderverwerking, stuurt de relevante apparatuur aan en stelt de noodzakelijke informatie gebaseerd op CAE-gegevens beschikbaar. Daarbij houdt het oplossingenprogramma rekening met alle relevante bedrijfsprocessen in de schakelkastbouw en licht deze systematisch door. Om de werkzaamheden vervolgens efficiënt uit te voeren, is gebruik te maken van een modulaire werktafel die nauwkeurig is af te stemmen op de ergonomische wensen van de medewerker. Zo is de tafel elektrisch in hoogte te verstellen wat onder meer resulteert in optimale grijpafstanden en gereduceerde loopafstanden. Dit alles draagt bij aan kortere doorlooptijden en een verbeterde efficiëntie.

Meer artikelen van Phoenix Contact B.V. :

Semi-geautomatiseerde aderverwerking


In de industriële schakelkastbouw wordt een groot deel van de werkstappen nog steeds handmatig uitgevoerd. Phoenix Contact meende dat dit anders kan en komt met het ondersteunende systeem Wire Assist uit de productfamilie ClipX.

Power-voeding


De Quint Power-voedingen met 40 A uitgangsstroom zijn uitgerust met enkele innovatieve functies. Zo optimaliseert het eenfasige moduul met een meertraps PFC aan de ingangszijde het rendement over het gehele vermogensbereik.

Thermische printers voor industriële toepassingen


De nieuwe generatie thermische printers van Phoenix Contact maakt industriële markeringen snel, hoogwaardig en bestendig. Het voordeel van de beproefde druktechnologie via thermische overdracht is de onderhoudsvrije werking.

Elektronische apparatenbeveiligingsschakelaars


De nieuwe 1-kanaals elektronische apparatenbeveiligingsschakelaars van Phoenix Contact producten hebben vast ingestelde nominale stroomwaarden van 1 en 8 A.

Smalle overspanningsbeveiliging voor I/O’s en besturingen


De steekbare apparaatbeveiliging Termitrab complete Type 3 van Phoenix Contact beveiligt de 24 V-voeding van eindapparaten tegen overspanningen.

Elektrotechniek Hogeschool Windesheim treedt toe tot EduNet


Phoenix Contact verwelkomt de opleiding Elektrotechniek van Hogeschool Windesheim als nieuw lid van EduNet. Phoenix Contact bevordert met dit internationale netwerk voor hoger onderwijs de uitwisseling en samenwerking tussen hogescholen en de industrie op het gebied van automatisering.

Draaibaar persprofiel voor crimptang


Doordat het draaibare persprofiel de opname van adereindhulzen vanaf de voorzijde of zijkant toelaat is de nieuwe crimptang CRIMPFOX DUO 10 van Phoenix Contact flexibel inzetbaar.

Potentiaalverzamelklemmen met schroef- en push-in-aansluiting


De compacte potentiaalverzamelklemmen PT en PTU van Phoenix Contact bieden tal van toepassingsmogelijkheden. De voeding vindt plaats via de onderhoudsvrije schroefaansluiting.


UOB maakt foutloze uitwisseling van 3D-modellen mogelijk →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: