Industriële componenten

Samenwerking met Universiteit van Brescia

Sinds 1 april vertegenwoordigt Helmholz Benelux het Italiaanse bedrijf CSMT in de Benelux. CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, waar een revolutionaire diagnose tool voor PROFINET werd ontwikkeld.

Deze tool voor PROFINET Troubleshooting en Commissioning is volledig gebaseerd op software en kan op elke PC worden geïnstalleerd. De functionaliteit is gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring. Meer dan 1.000 service-inzetten, audits en afname inspecties hebben geleid tot deze praktische tool.

Twee toepassingen

Er zijn oplossingen voor twee toepassingen. Eén voor permanente monitoring en een voor adhoc diagnose en commissioning. Permanente monitoring zorgt voor overzicht omtrent de kwaliteit en beschikbaarheid (OEE) van PROFINET-installaties.
De adhoc oplossing is met name geschikt voor troubleshooting en voor het bepalen van de kwaliteit van het netwerk bij oplevering. Een uitgebreid rapport met de meetresultaten maakt onderdeel uit van deze oplossing.

Autoproducenten

Sinds 2010 is een groot aantal plants van beroemde Italiaanse autoproducenten hiermee geïnspecteerd. Ook grote machinebouwers maken gebruik van deze tool, met name voor het maken van een PROFINET commissioning rapport.

Artificial Intelligence

CSMT, de Universiteit van Brescia, heeft gekozen voor Helmholz Benelux op basis van de bewezen kennis rondom PROFINET en Ethernet netwerken. Zij zien Helmholz als een partij waarmee zij in staat zijn om volgende stappen in de ontwikkeling te zetten.
De nieuwe stappen in de ontwikkeling zullen met name liggen op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Op basis van bigdata zal kunstmatige intelligentie ervoor gaan zorgen dat gebruikers van de tool extra worden ondersteund in het nog sneller oplossen van storingen.

Helmholz Benelux organiseert in de komende tijd verschillende workshops om kennis te maken met deze krachtige PROFINET tools.

Meer artikelen van Systeme Helmholz Benelux B.V. :

Open Source IIoT Gateway met update


De IIoT Gateway RevPi Connect, gebaseerd op de Raspberry Pi, heeft een modelupdate gekregen en is nu uitgerust met maximaal 32 GB eMMC-geheugen onder de naam RevPi Connect +.

Samenwerking met Universiteit van Brescia


Sinds 1 april vertegenwoordigt Helmholz Benelux het Italiaanse bedrijf CSMT in de Benelux. CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, waar een revolutionaire diagnose tool voor PROFINET werd ontwikkeld.

Draadloos IO-systeem


Het nieuwste draadloze IO-systeem van Helmholz Benelux is ontwikkeld om signaalkabels (multi-core) te vervangen voor een draadloze verbinding. Dit resulteert in een besparing op onderhoudskosten.


RVS IP69 motorreductoren →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: