Industriële componenten

Open Source IIoT Gateway met update

De IIoT Gateway RevPi Connect, gebaseerd op de Raspberry Pi, heeft een modelupdate gekregen en is nu uitgerust met maximaal 32 GB eMMC-geheugen onder de naam RevPi Connect +.

Ontworpen als IIoT-gateway, beschikt het apparaat over twee Ethernet-interfaces, een hardware watchdog en de mogelijkheid om I/O-, veldbusgateway- en radiomodules aan te sluiten. Minder dan vier maanden na de lancering van de nieuwe Raspberry Pi Compute Module 3+ -serie door de Raspberry Pi Foundation, rust KUNBUS zijn nieuwe RevPi Connect + uit met deze modules. Vergeleken met het voorgaande model met 4 GB eMMC-geheugen, hebben de nieuwe apparaten nu 8, 16 of 32 GB eMMC-geheugen. De open source IIoT Gateway RevPi Connect + biedt de gebruiker maximale ontwerpvrijheid bij de implementatie van zijn IIoT-projecten vanwege het open platformconcept (inclusief volledige rootrechten).

De RevPi Connect + is gehuisvest in een behuizing voor een DIN-rail en is uitgerust met twee RJ45 Ethernet-aansluitingen, twee USB-poorten, een 4-polige RS485-interface, een Micro-HDMI-aansluiting en een Micro-USB-aansluiting. De twee Ethernet-interfaces ondersteunen gelijktijdige integratie in zowel automatisering als IT-netwerken. Dit betekent bijvoorbeeld dat machinegegevens van de werkvloer veilig kunnen worden overgebracht naar de cloud of naar een ERP-systeem van een hoger niveau. Hiervoor zijn bekende protocollen zoals MQTT en OPC UA beschikbaar voor de gebruiker. Individuele applicaties kunnen worden geprogrammeerd via Node-RED, Python of rechtstreeks in C, bijvoorbeeld.

Met de optioneel verkrijgbare besturings- en HMI-software kan de IIoT Gateway ook worden uitgebreid tot een kleine industriële controller.

Meer artikelen van Systeme Helmholz Benelux B.V. :

Open Source IIoT Gateway met update


De IIoT Gateway RevPi Connect, gebaseerd op de Raspberry Pi, heeft een modelupdate gekregen en is nu uitgerust met maximaal 32 GB eMMC-geheugen onder de naam RevPi Connect +.

Samenwerking met Universiteit van Brescia


Sinds 1 april vertegenwoordigt Helmholz Benelux het Italiaanse bedrijf CSMT in de Benelux. CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, waar een revolutionaire diagnose tool voor PROFINET werd ontwikkeld.

Draadloos IO-systeem


Het nieuwste draadloze IO-systeem van Helmholz Benelux is ontwikkeld om signaalkabels (multi-core) te vervangen voor een draadloze verbinding. Dit resulteert in een besparing op onderhoudskosten.


Voorgedragen voor de ‘GIT Award’ →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: