Overige

Ontwerpen van elektrische bedrijfsinstallaties

Adviseurs, inspecteurs, ontwerpers en werkvoorbereiders die zich bezighouden met elektrische bedrijfsinstallaties moeten gedegen (toegepaste) kennis hebben van het Bouwbesluit, NEN 1010 en aanverwante normen om een installatie veilig en adequaat te kunnen ontwerpen, installeren en beheren. De TVVL uitgave ‘Ontwerpen en berekenen van elektrische bedrijfsinstallaties’ is opgesteld om deze vaardigheden eigen te maken.

Het boek bevat leerstof voor het ontwerpen en berekenen van elektrische industriële installaties, waarbij de nadruk ligt op het ontwerptechnisch berekenen van de installaties. Er is een vijftal oefentoetsen opgenomen die, voor wat de omvang en het niveau betreft, overeenkomen met de eindtermen van de TVVL post-hbo opleiding Hogere Elektrotechniek.

De leerstof is geschreven op basis van genoemde eindtermen en de fundamentele uitgangspunten van de NEN 1010. De verschillende onderwerpen staan in de volgorde waarin deze in het ontwerpproces worden toegepast. De behandelde onderwerpen worden toegelicht door circa 70 voorbeelden en afgesloten met meerdere opdrachten.

 

Het 200 pagina’s tellende studieboek – van auteur Jan van der Meer – is door de praktische opzet, uitgebreide toelichting en voorbeelden geschikt als lesmateriaal vanaf niveau 4 tot en met post-hbo-niveau, waarbij de werkopdrachten uiteen lopen van eenvoudig tot zeer complex.


Klik hier voor de inhoudsopgave.

Meer artikelen van TVVL :

Oplossing voor tekort aan hoogopgeleide technische professionals


Vanaf februari 2019 biedt TVVL met haar nieuw opleidingstraject TVVL Talent Academy een oplossing voor het tekort aan hoogopgeleid technische professionals. Binnen 1,5 jaar worden technisch geschoolde mbo’ers en zij-instromers met een hbo opleiding begeleid van een stevige basis naar een post-hbo diploma Hogere Elektrotechniek of Luchtbehandelingstechniek (specialisatie binnen Werktuigkunde).

Ontwerpen van elektrische bedrijfsinstallaties


Adviseurs, inspecteurs, ontwerpers en werkvoorbereiders die zich bezighouden met elektrische bedrijfsinstallaties moeten gedegen (toegepaste) kennis hebben van het Bouwbesluit, NEN 1010 en aanverwante normen om een installatie veilig en adequaat te kunnen ontwerpen, installeren en beheren. De TVVL uitgave ‘Ontwerpen en berekenen van elektrische bedrijfsinstallaties’ is opgesteld om deze vaardighed


Nederlands Smart City-Paviljoen op beurs Elektrotechnik →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager