Industriële componenten

Niveaumeters met intelligente signaalverwerking

De Sitrans Probe LU240 is een ultrasone niveaumeter met Hart-communicatie, wat het tot een efficiënt en robuust instrument maakt voor het betrouwbaar meten van flow, volume en niveau.

De niveaumeter van Siemens is specifiek ontwikkeld voor uitdagende applicaties in de water- en afvalwaterindustrie, maar is uiteraard ook geschikt voor toepassingen in de chemische en drank- en levensmiddelenindustrie. Dankzij de beproefde en vernieuwde ‘Proces Intelligence’ echoverwerking – deze maakt onderscheid tussen het werkelijke niveau en stoorecho’s – levert het instrument betrouwbare resultaten en reageert het snel op veranderingen van het niveau. De aangepaste dode band zorgt voor minder storingsmeldingen en uitval, terwijl de beschikbaarheid van het instrument toe neemt door het continue aanleveren van nauwkeurige meetresultaten, zelfs bij hoge niveaus.

De programmering van de niveaumeter vindt plaats via de bedieningstoetsen op het display van de Sitrans LU240 of via Simatic PDM, waardoor de inbedrijfstelling snel en eenvoudig verloopt. Dankzij het transparante deksel van Sitrans LU240 besparen gebruikers tijd en onderhoudskosten: bij visuele inspecties kunnen meetwaarden direct worden afgelezen zonder eerst de deksel van het apparaat te verwijderen. Voor applicaties waarbij ook de proces temperatuur vereist is geeft de Sitrans LU240 nu zowel het niveau als de temperatuur aan. Door zijn lage opstartstroom van 3,55 mA en minimale voedingspanning van 10,5 V is stroomvoorziening van het apparaat mogelijk met zowel batterijen als zonne-energie.

In zware omstandigheden met de kans op aangroei / vervuiling houdt de onderhoudsvrije ‘Active Face’-technologie de sensor schoon en hebben wind, regen, sneeuw of temperatuurwijzigingen geen invloed op de metingen. De niveaumeter is volledig ingegoten en ingekapseld met een beschermingsklasse van IP68 en voorzien van een PVDF-sensor die bestand is tegen corrosie, chemicaliën en extreme schokken.

Middels digitalisering integreert de Sitrans Probe LU240 cruciale velddata in alle automatiseringslagen van de plant. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het analyseren van processen en het identificeren van mogelijke verbeteringen. Door de Sitrans Probe LU240 te koppelen aan een besturingssysteem, kunnen operators vanuit het comfort van de controlekamer of elders op afstand het niveau bewaken met behulp van een oplossing uit het aanbod van automatiserings- of remote-producten van Siemens.

Meer artikelen van Siemens Nederland B.V. :

Monitoringsrelais voor gelijkstroomtoepassingen


Het programma bewakingsrelais van Siemens uit uitgebreid met het Sirius 3UG546 gelijkstroom (DC) relais.

Veiligheidsafnameprotocol voor Sinamics-frequentieregelaars


Den Haag, 19 februari 2020 - Met de inbedrijfstellingssoftware Sinamics Startdrive Advanced ondersteunt Siemens machinebouwers bij de validatie van veiligheidsfuncties voor Sinamics-frequentieregelaars met een begeleide afnametest. Met Sinamics Startdrive Advanced biedt Siemens een tool voor de integratie van aandrijftechnische componenten in het engineering framework TIA Portal. De geïntegreerde

Beveiligingsrelais voor middenspannings- en energienetwerken


Met de nieuwe serie beveiligingsrelais Reyrolle 5 breidt Siemens haar aanbod voor middenspannings- en industriële energienetwerken uit. Het beveiligen, besturen, bewaken en meten van energienetwerken zijn belangrijke voorwaarden voor het beheren van elektrische installaties en netwerken om de betrouwbaarheid en duurzaamheid alsmede de veiligheid van het bedienend personeel te verbeteren.

Veilige en efficiënte start en stop van motoren


Met de introductie van de Sirius 3RW55 Failsafe en Sirius 3RW50 heeft Siemens Smart Infrastructure haar aanbod van softstarters voor elektromotoren uitgebreid.

Modernisering toegang zes fietsenstallingen


In de komende maanden wordt een zelfservice fietsparkeerconcept geïmplementeerd bij zes fietsenstallingen langs de Amsterdamse Noord-Zuidlijn, te weten: Buikslotermeerplein, Rokin, Ceintuurbaan, Ferdinand Bolstraat, Beursplein en Reguliersdwarsstraat. Siemens Smart Infrastructure, in samenwerking met haar partner IP Parking, is door Gemeente Amsterdam aangesteld als hoofdaannemer van het project.

Nieuwe functionaliteiten dankzij firmware-update


Met de FW V2.3 SP1 firmware-update breidt Siemens de functionaliteit uit van de Sinamics IOP-2 voor omvormers uit de Sinamics G-series.

Low-code bedrijfsapplicaties


Siemens kondigt de beschikbaarheid van Mendix voor MindSphere aan. De Mendix-software, het wereldwijde low-code applicatie-ontwikkelplatform voor low-code bedrijfsapplicaties, biedt mogelijkheden voor digitale transformatie en zakelijke voordelen voor de ontwikkeling van software voor industriële IoT.

Transmitter voor temperatuurmetingen


Met Sitrans TH320/420 en TR320/420 brengt Siemens een nieuwe generatie temperatuurtransmitters met HART-communicatie (Highway Addressable Remote Transducer Protocol) op de markt voor een breed scala aan sensortypen met sensorkop- of railmontage.

Druktransmitter met inbedrijfstelling op afstand


De Sitrans P320/420 is een nieuwe generatie druktransmitters die is uitgerust met een op afstand bedienbare veiligheidsfunctie en die de inbedrijfstellingstijd verkort in toepassingen die functionele veiligheid vereisen.

Niveaumeters met intelligente signaalverwerking


De Sitrans Probe LU240 is een ultrasone niveaumeter met Hart-communicatie, wat het tot een efficiënt en robuust instrument maakt voor het betrouwbaar meten van flow, volume en niveau.

Compacte aardlekautomaten


De nieuwe 5SV1-aardlekautomaten van Siemens combineren bescherming tegen lekstromen, overbelasting en kortsluiting in één modulaire breedte (modular width - MW).

Compacte RFID-reader voor ruimtebesparend gebruik


De nieuwe RFID (Radio Frequency Identification)-reader Simatic RF615R van Siemens is compact uitgevoerd (133 × 155 × 45 millimeter) en beschikt over een interne, circulair gepolariseerde antenne en een aansluiting voor een extra externe antenne.

Compacte RFID-reader voor ruimtebesparend gebruik


De nieuwe RFID (Radio Frequency Identification)-reader Simatic RF615R van Siemens is compact uitgevoerd (133 × 155 × 45 millimeter) en beschikt over een interne, circulair gepolariseerde antenne en een aansluiting voor een extra externe antenne.

Motormanagement via Profinet


Het motormanagementsysteem Simocode pro van Siemens is uitgebreid met een nieuw basisapparaat voor standaard-motortoepassingen.

AWS-competentie op het gebied van industriële software


Amazon Web Services (AWS) heeft aan Siemens een AWS-competentie op het gebied van industriële software toegekend. Deze competentie heeft Siemens behaald met het Teamcenter-portfolio.

Industriële router voor beveiligde toegang op afstand


Met de industriële router Scalance M804PB van Siemens kunnen bestaande machines en installaties (bijvoorbeeld met Simatic S7-300/S7-400) worden verbonden met Ethernet-netwerken via Profibus/MPI (Multi-Point Interface).


Lichtpartner van het Eurovisie Songfestival →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: