Overige

Nederlands Smart City-Paviljoen op beurs Elektrotechnik

Tijdens Smart City Dortmund

Parkeersensoren op straat, een interactieve stadsplattegrond en met een app in één oogopslag zien of de student die voor je staat een passende huisgenoot zal zijn. Er gebeurt veel in de grote steden van het Ruhrgebied en de technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Daarbij wordt in het bijzonder ook naar innovaties uit Nederland gekeken. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) zet daarom met het Holland Paviljoen een Nederlands platform neer op de Elektrotechnik vakbeurs in de Westfalenhallen te Dortmund op 13-15 februari 2019.

Dortmund neemt met tal van pilotprojecten een vooraanstaande rol in de technologische ontwikkelingen. Tijdens de vakbeurs Elektrotechnik worden oplossingen voor smart city en smart mobility als logisch vervolg versterkt behandeld. Met het Holland Paviljoen profiteren Nederlandse exposanten op deze beurs van de nauwe samenwerking met de Allianz Smart City Dortmund en een gemeenschappelijk vakprogramma.

Presenteren van oplossingen en producten

Op het Holland Paviljoen kunnen onder andere Nederlandse fabrikanten, ingenieurs en consultants hun oplossingen en producten presenteren. Daarnaast organiseert de DNHK een Duits-Nederlands netwerkevenement op het Holland Paviljoen en creëert daarmee de perfecte mogelijkheid om met lokale en regionale decisionmakers, van gemeenten en andere initiatieven, in contact te komen en een strategisch partnerschap op te bouwen. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu ruimte op dit platform reserveren.

Meest digitale stad

Dortmund doet hard zijn best om een Smart City te worden en met het organiseren van een aparte Smart City area op de Elektrotechnik beurs laat het zien hierin serieus te zijn. Met alle gaande ontwikkelingen werd de stad door de stichting ‘Lebendige Stadt’ op 19 september 2018 onderscheiden als ‘Digitaalste Stad’. Een mooie stimulans om te blijven doorgaan met het verder digitaliseren van de stad en daarbij opent het de deuren graag voor Nederlandse innovaties.

Meer artikelen van Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) :

Nederlands Smart City-Paviljoen op beurs Elektrotechnik


Parkeersensoren op straat, een interactieve stadsplattegrond en met een app in één oogopslag zien of de student die voor je staat een passende huisgenoot zal zijn. Er gebeurt veel in de grote steden van het Ruhrgebied en de technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Daarbij wordt in het bijzonder ook naar innovaties uit Nederland gekeken. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) zet


Multifunctionele regelaar →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager