Overige

Met capaciteitsuitbreiding acteren op marktsituatie

Om aan de groeiende vraag naar printed circuit board assemblies (pcba’s) te voldoen, investeert tbp electronics in een extra state-of-the-art productielijn op de hoofdlocatie in Dirksland. Hiermee is een bedrag van ruim drie miljoen euro gemoeid. De nieuwe lijn (de 5e in het gehele machinepark) is eind oktober operationeel. Ook zijn de testvoorzieningen en de voorraad componenten uitgebreid. In combinatie met circa twintig nieuwe gespecialiseerde medewerkers acteert tbp hiermee op de actuele marktsituatie.

Een deel van de huidige situatie, die bij tbp ‘smart industry’ wordt genoemd omdat er (haast) geen mensen aan te pas komen.

Om ruimte te maken voor de nieuwe lijn werden afgelopen weekend twee bestaande lijnen voor proto’s en kleinere series verplaatst naar de tbp-dependance op hetzelfde bedrijventerrein. In samenwerking met de equipmentleveranciers vindt de opbouw in slechts een paar weken plaats, zonder de huidige productie te onderbreken. Ook deze lijn zal produceren in twee shiften. Het aantal medewerkers wordt aangepast op de uitbreiding.

Meer testcapaciteit

Met Design for Testing maximaliseert tbp de testtoegankelijkheid en testdekking van het pcba-ontwerp. Voor de unieke Extended Boundary Scan Testoplossing (EBST) zijn drie extra basisstations geplaatst (nu acht). Ook is een flying probe-tester toegevoegd (nu vier). De toegenomen capaciteit draagt bij aan een efficiëntere productie.

Grotere voorraad

De voorraad componenten in Dirksland is bijna verdubbeld. Ook een groter aantal inkoop- en magazijnmedewerkers heeft gezorgd voor opschaling. De maatregel is noodzakelijk gezien de wereldwijde schaarste aan elektronica-onderdelen, die naar verwachting nog lange tijd aanhoudt.

Leveringsbetrouwbaarheid

Met early supplier involvement helpt tbp opdrachtgevers hun pcba-ontwerp te perfectioneren. Deze dienstverlening en de zelf ontwikkelde EBST hebben mede geleid tot een toegenomen vraag. Dit geldt met name voor de medische sector, defensie en lucht- en ruimtevaart waarvoor tbp inmiddels over alle benodigde certificaten beschikt. Door alle maatregelen kan tbp met hetzelfde hoge serviceniveau voldoen aan deze grotere vraag.

Meer artikelen van tbp electronics bv :

Met capaciteitsuitbreiding acteren op marktsituatie


Om aan de groeiende vraag naar printed circuit board assemblies (pcba’s) te voldoen, investeert tbp electronics in een extra state-of-the-art productielijn op de hoofdlocatie in Dirksland. Hiermee is een bedrag van ruim drie miljoen euro gemoeid. De nieuwe lijn (de 5e in het gehele machinepark) is eind oktober operationeel. Ook zijn de testvoorzieningen en de voorraad componenten uitgebreid. In co


Officieel distributeur →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager