Installatiemateriaal

Herinschakelen op afstand

Stop & Go Connected is een nieuw product binnen Eliot, het IoT-programma voor geconnecteerde elektrische apparaten van Legrand. Dit modulaire product is een herinschakelaar die is gekoppeld aan een aardlekschakelaar of aardlekautomaat in de woning.

Dankzij een geïntegreerde WiFi-module en de speciale Legrand Power On applicatie kunnen gebruikers de elektrische installatie van de eigen woning op afstand bedienen.

Stel, door een elektrische storing op het net, is de aardlekschakelaar in de woning gesprongen en de installatie spanningsloos. Wanneer er niemand aanwezig is, kunnen bewoners bij hun thuiskomst voor onaangename verrassingen komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan ontdooide etenswaren in de diepvries.
Niet alleen zal Stop & Go Connected de bewoner op de hoogte brengen van dit probleem, het systeem zal tevens de isolatietoestand van de elektrische installatie testen om te checken of er sprake is van een permanente storing. Is deze controle gebeurd, dan krijgt men via de Legrand Power On app een signaal op de smartphone. Geen permanente storing? Dan kan men de gesprongen aardlekschakelaar op afstand opnieuw inschakelen. Is er toch een permanente storing? Dan ontvangt men ook een signaal om de installateur te waarschuwen.

Stop & Go Connected kan naar keuze worden gebruikt voor koppeling met de aardlekautomaat of aardlekschakelaar van de woning, of met één enkele kring zoals een verlichtingskring of de elektrische kring waar de diepvries op aangesloten is. Wanneer men voor de eerste optie gaat (hoofdschakelaar), is het aangeraden een UPS te integreren zodat bij een stroomstoring de continuïteit van het WiFi-netwerk verzekerd is.

Stop & Go Connected is uitgerust met een WiFi-module met geïntegreerde antenne. Hierdoor kan via het internet met elke smartphone, waarop de app Legrand Power On is geactiveerd, worden gecommuniceerd. De app is te downloaden via Google Play en App Store en is in enkele stappen gemakkelijk te configureren.

Meer artikelen van Legrand Nederland B.V. :

Innovatief productassortiment met toegevoegde waarde


Na een jarenlange, vruchtbare samenwerking hakte Legrand eind vorig jaar de knoop door: het bedrijf nam de Franse start-up Netatmo over. Vandaag de dag maakt Netatmo integraal deel uit van de groep, maar het merk behoudt wel zijn eigenheid. Bovendien wordt het werkterrein van Netatmo uitgebreid. Waar vroeger de focus lag op de eindconsument, wordt nu ook de installateur sterk betrokken bij het Net

Alleen PLUSpunten voor nieuwe P31+ kabelgoot


Legrand blijft als specialist in o.a. kabeldraagsystemen niet stil staan en continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Met de introductie van de P31+ komt er een nog innovatiever en uitgebreider programma van de vertrouwde kabelgoot. De pluspunten van de P31+ zorgen ervoor dat deze voortaan nog sneller en eenvoudiger geïnstalleerd kan worden.

Montagevriendelijk kabelgootsysteem


Het P31+ kabelgootsysteem heeft – ten opzichte van het in 2010 gelanceerde systeem P31 – diverse pluspunten, waardoor de kabelgoten voortaan sneller en gemakkelijker kunnen worden geïnstalleerd. Het nieuwe systeem is uitwisselbaar met de bestaande P31.

Energiezuilen en vloerdozen


Het nieuwe pakket zuilen en mini-zuilen van Legrand bundelt innovatie, montagegemak en esthetiek. Het assortiment omvat een breed aanbod, waarin alle zuilen dankzij ingenieuze accessoires – zoals TV-support, signalisatiepaneel, tafelblad en voet met of zonder wielen, flexibele Ovaline slang – vele nieuwe gebruiksmogelijkheden oplevert.

Kunststof kabelgoot voor datacenters


De Fiber Raceway is de nieuwe kunststof kabelgoot voor toepassing in datacenters.

Aan- en afwezigheidssensoren


Om installatietijd te besparen in grotere ruimtes communiceren de An-10 sensoren van Legrand onderling via RF (Hybrit Mesh) en creëren zo Lighting Management.

Samen circulaire oplossingen ontwikkelen


Legrand, ABB en Technische Unie zijn samen met BlueCity en ENGIE de uitdaging aangegaan om binnen 150 dagen twee nieuwe circulaire producten en / of diensten te ontwikkelen. Deze kunnen binnen één à twee jaar op de markt komen. Waar nu ketenpartners vaak de kaarten nog dicht tegen de borst houden wordt er nu actief samengewerkt om dit ambitieuze doel te kunnen bereiken.

Herinschakelen op afstand


Stop & Go Connected is een nieuw product binnen Eliot, het IoT-programma voor geconnecteerde elektrische apparaten van Legrand. Dit modulaire product is een herinschakelaar die is gekoppeld aan een aardlekschakelaar of aardlekautomaat in de woning.


Nieuw model rubber tegeldrager →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager