Overige

Hans de Boer overleden

In de nacht van 17 op 18 januari is Hans de Boer (66) overleden als gevolg van een zware hersenbloeding enkele dagen daarvoor. De Boer was tot september 2020 voorzitter van VNO-NCW.

Hans de Boer was in totaal 6 jaar en 3 maanden voorzitter van VNO-NCW toen hij op 21 september afscheid nam en werd uitgeroepen tot lid van verdienste. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote inzet voor ondernemers, zijn inspanningen om Nederland ook internationaal op de kaart te zetten en zijn vele maatschappelijke nevenactiviteiten, waaronder het voorzitterschap van de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Vanaf februari 1998 tot juli 2003 was De Boer voorzitter van MKB-Nederland. ‘De ridder van het kleinkapitaal’, zoals hij zelf vaak grapte.

Veel bereikt

Als voorzitter van VNO-NCW wist Hans de Boer veel te bereiken. Alleen al in zijn laatste jaar als voorzitter kwamen er onder meer een pensioenakkoord, een akkoord over topvrouwen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers. In het laatste jaar leverde hij daarnaast een grote bijdrage aan het overleg met de overheid en de vakbeweging over maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

 


CO2 transmitter →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: