Overige

Congresprogramma rond

Smart Homes & Intelligent Buildings

De onderhandelingen voor het Klimaatakkoord zijn in volle gang. Dit zou moeten leiden tot een uitgewerkt akkoord per 1 december. De energietransitie raakt direct de slimme, gebouwde omgeving. Vicevoorzitter van UNETO-VNI Claudia Reiner is één van de sprekers op Smart Homes & Intelligent Buildings op 22 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Namens UNETO-VNI neemt zij deel aan de klimaattafel ‘Gebouwde omgeving’.

Smart Homes & Intelligent Buildings belicht in vijftien sessies en vanuit verschillende invalshoeken de belofte van smart technologie voor het slimme huis of het intelligente gebouw. Het congres signaleert kansen voor de business en beantwoordt de vraag hoe je maximale toegevoegde waarde voor zowel de aanbieder als de gebruiker creëert.

Gezond?

Wim Pullen van het kenniscentrum Center for People and Buildings (CfPB) stelt op Smart Homes & Intelligent Buildings de vraag of voor gezondheid wel ‘gezonde’ gebouwen nodig zijn. Hij zegt: “Gebouwen blijven echter dingen. Recent onderzoek van TU Delft en CfPB toont dat bescheidenheid past bij de suggestie dat gebouwen goed kunnen zijn voor onze gezondheid.”

Dementie

Innovatiemanager Matthieu Arendse van zorginstelling tanteLouise laat zien hoe domotica zorgt voor maximale vrijheid voor mensen met dementie. Domotica wordt ingezet voor comfort, veiligheid, activering, behandeling, sociaal contact en efficiëntie. De organisatie ziet technologie niet als ‘leuke gadget’ maar als noodzakelijke voorwaarde voor de toekomst.

WELL

Het onlangs in gebruik genomen WTC Utrecht is het eerste gebouw in Nederland met een WELL certificaat, een standaard specifiek gericht op gezondheid en welzijn van de gebruikers. Directeur Nils Bonder van adviesbureau Consult geeft voorbeelden hoe in het WTC ‘smart technology’ in dienst staat van de gezondheid van de gebruikers.

Circulaire transformatie

Edge Olympic is een kantoorgebouw uit 1990 dat een complete circulaire transformatie heeft ondergaan. Het is voorzien van de nieuwste high tech snufjes voor werkplezier, gebruiksgemak en gebouwbeheer. Eric van Noord, Architect bij de Architekten Cie, vertelt over plafondeilanden, verwarming, verkoeling, sensoren en persoonlijke instellingen voor licht en temperatuur.

Smart Homes & Intelligent Buildings vindt plaats op 22 november in de Jaarbeurs te Utrecht.

Meer artikelen van Jaarbeurs :

Nieuw kennisevenement BID: Building Industrialization & Digitization


Binnen de bouw liggen er op het vlak van industrialisering en digitalisering nog grote kansen. Jaarbeurs (bekend van Bouwbeurs, VSK, Gevel, ESEF, Smart Homes & Intelligent Buildings) lanceert daarom BID (Building Industrialization & Digitization); een jaarlijks contentgedreven, kennisintensief event met recente referentieprojecten en de nieuwste en toekomstige ontwikkelingen op dit gebied. Het eve

Ruim 700 bezoekers


De tweede editie van ‘Smart Homes & Intelligent Buildings’ heeft 704 bezoekers getrokken. Dit is twee keer als vorig jaar. Beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld konden zich uitgebreid laten informeren over de kansen van ‘smart technology’ in de gebouwde omgeving. Smart Homes & Intelligent Buildings, georganiseerd door Jaarbeurs en Smart Homes, vond tegelijk plaats

Congresprogramma rond


De onderhandelingen voor het Klimaatakkoord zijn in volle gang. Dit zou moeten leiden tot een uitgewerkt akkoord per 1 december. De energietransitie raakt direct de slimme, gebouwde omgeving. Vicevoorzitter van UNETO-VNI Claudia Reiner is één van de sprekers op Smart Homes & Intelligent Buildings op 22 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Namens UNETO-VNI neemt zij deel aan de klimaattafel ‘Gebouw

Gezondheid medewerkers en kantoorpand gaan hand-in-hand


“Gezonde gebouwen bestaan niet.” Wim Pullen, directeur van het Center for People and Buildings, vindt dat er nog veel te weinig bewijs is om claims over gezonde kantoren te rechtvaardigen. Hij onderzoekt samen met TU Delft hoe gebouwen ons werkgeluk, vitaliteit en productiviteit beïnvloeden.

Slimme ICT noodzakelijk


Aanleveren via bouwhubs en koppeling van vrachtauto’s met verkeersmanagementsystemen: de bouwsector werkt hard aan innovatieve logistieke concepten, maar het is nog niet genoeg. Aannemers, onderaannemers en leveranciers zullen met hulp van ICT-oplossingen nog slimmer moeten opereren om antwoorden te vinden op alle uitdagingen.


Contactdoos met dubbele aansluiting voor schakelkast →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager