Industriële componenten

Configureerbare besturingssystemen

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz zijn flexibel inzetbaar. De besturingssystemen zijn in te zetten voor het realiseren van meerdere veiligheidsfuncties op machines of installaties.

De productfamilie is uitgebreid met twee veilige modulen. Deze modulen kunnen zowel op de basismodulen PNOZ m B0 en PNOZ m B1 worden aangesloten. De veilige tweepolige halfgeleideruitgangsmodule PNOZ m EF 8DI2DOT is geschikt voor de bewaking van mechanische persen. Op de veilige analoge ingangsmodule PNOZ m EF 4AI kunnen ingangen van meetomvormers of sensoren met gestandaardiseerde stroomsignalen worden aangesloten. Druk, temperatuur, vulniveau en afstand, kunnen hierdoor betrouwbaar worden geregistreerd.

De configuratie vindt plaats met de softwaretool PNOZmulti Configurator. Een nieuwe feature in de tool is dat gebruikers vanaf versie 10.9 geconfigureerde gebruikersprogramma’s met de functie ‘Simulatie’ al vóór de inbedrijfstelling kunnen testen. Deze simulatie biedt een flinke besparing bij het ontwerpen en complexe logica is gemakkelijk te verifiëren.

 


Overname afgerond →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager